Counter Gårdhistorie - Lokalhistorisk Forening

Gårdhistorie - Lokalhistorisk Forening

Gå til indhold

Hoved menu:

Publikationer
Gårdhistorie

4For omkring 25 år siden startede nogle af foreningens medlemmer med at kortlægge historierne omkring Klejtrup sogns gårde og ejendomme. Der bliver lavet en bog på hver enkelt gård/ejendom, som indeholder historien om gården og dens ejeres historie op gennem tiderne. Bøgerne er illustreret med de billeder, det er lykkedes os at fremskaffe af de enkelte familier og af bygningerne.
Vi er nu færdige med at indsamle materiale til omkring 130 gårde og ejendomme i Klejtrup sogn - flere af dem er helt færdige og findes på vores lokalhistoriske arkiv. Dvs. at vi har fundet ejerne så langt tilbage, som der findes oplysninger i skøde- og panteprotokoller, realregistre, skifteprotokoller, kirkebøger osv. Og bøgerne indeholder afskrifter af dette materiale, som vi håber vil komme mange slægtsforskere m.m. tilgode. Alle de resterende gårde og ejendomme er under udarbejdelse

Så har du tilknytning til en ejendom eller gård i Klejtrup sogn, kan du evt. her finde oplysninger om din familie.
Du kan også købe en udgave af bogen på en konkret ejendom/gård. Prisen afhænger af størrelsen på bogen.
Ring til formanden for foreningen, hvis du har spørgsmål til vore gårdhistorier eller send en mail til
Klejtrup Lokalhistoriske Arkiv


Vi er nu startet på alle huse i Klejtrup by - en opgave som er knap så stor, idet husenes historie ikke går så langt tilbage i tiden - men til gengæld er der så det flere huse at skrive om. Og ejerne har måske også skiftet noget mere - så der er nok at tage fat på.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu